Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Жълт код" за Варненско заради силен вятър, през нощта ще вали
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 29.11.2012Коментари ()504
© НИМХ
"Оранжев" код за обилни валежи е обявен в четири области в страната. Това са областите Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

В други 14 области пък е обявен код "жълто" заради силен вятър - Варна, Добрич, Бургас, Силистра, Шумен, Ямбол, Сливен, Русе, Разград, Търговище, Велико Търново, Хасково, Стара Загора и Габрово.

Днес времето над страната ще бъде твърде динамично. Почти през целия ден в Централна и Източна България ще духа пулсиращ южен вятър, със скорост на моменти до 20 м/сек. На места максималните температури ще достигнат 20°-22°.

Валежи в централната част от страната се очакват след обяд, а в източните райони едва вечерта. По-значителни сумарни количества на валежа се очакват в планинската част на Южна България, където ще има и гръмотевици. В Западна България ще завали още преди обяд. След обяд вятърът ще се ориентира от запад и с него за кратко ще проникне по-хладен въздух. Максималните температури там ще са 10°-14°. Атмосферното налягане ще е значително по-ниско от средното за месеца.

Най-динамично ще бъде времето в планинитe. По високите им части ще духа бурен и ураганен южен вятър. Ще има превалявания и гръмотевици. Валежите в Рило-Родопската област ще са значителни, на места надхвърлящи 40-60 л/кв.м. Дневна температура на 1200 м.н.в до около 15-17°, на 2000 около 10°. След пладне в западната част от страната ще започнат да се понижават.

Ветровито ще е времето по Черноморието. Вятърът ще е южен, пулсиращ, на моменти над 20 м/сек. Облачността ще е променлива, ще се вплътни едва привечер, а през нощта ще завали. Максимални температури до 16°-18°. Вълнението на морето ще е умерено 3-4 бала.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zhult-kod-za-Varnensko-zaradi-silen-vyatur-prez-noshtta-shte-vali-398514
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.