Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тротоар пропадна с още 1 метър заради свлачището на "Кабакум“
Автор: Екип Varna24.bg 12:10 / 01.12.2012Коментари ()1202
© Народно дело
С още около един метър е потънал само за нощ тротоарът, който пропадна заради свлачищните процеси недалеч от сп. "Генерал Заимов" по пътя за плажа "Кабакум". До вчера 10-15 метра от тротоара бяха хлътнали с близо 1,5 м.

Ден по-късно разломът е двойно по-голям. Цепнатината, която се е образувала в ската над курорта "Сънчев ден", е с дълбочина около 2,5 метра, коментира пред chernomore.bg инж. Олег Колев, главен експерт "Свлачища и укрепване на територии" към инфраструктурната дирекция в община Варна. По думите му опасност за пътя към момента няма, но съществува възможност активната свлачищна дейност да доведе до обрушването на асфалта. В най-лошия случай при обилни дъждове вследствие на преовлажняването на терена пътят може да поддаде, но не повече от дълбочината на пилотната конструкция, която го пази, коментира експертът. В момента трасето е обезопасено - движението на коли в едната лента е ограничено.

По думите на инж. Колев резултатите от пробите на водата от земните пластове ще бъдат готови в началото на следващата седмица. Очаква се именно те да покажат

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Trotoar-propadna-s-oshte-1-metur-zaradi-svlachishteto-na-Kabakum-399084
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.