Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Учат медици във Варна как да тушират негативни реакции на пациенти
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 06.12.2012Коментари ()703
© Varna24.bg
Община Варна стартира проект за превенция в отношенията между пациент и лекар. Предложението бе одобрено на днешното заседание на ПК "Социални дейности и жилищна политика" към местния парламент. Инициативата е на Сдружение за равни права в здравеопазването с председател Олга Томова-Куцарова.

Проектът е разчетен точно за 6 месеца. В него е заложено обучение на медицинския персонал, който се среща с пациенти. Целта е медицинския работник да се научи как да се сдържа и да тушира негативни реакции на пациенти при рискови ситуации. Необходимите средства за реализирането на проекта, който може да стане пилотен в страната, са около 15 - 20 000 лева.

Общинските съветници решиха да препратят предложението към кметът на Варна с препоръка то да бъде включено в социалната програма на града за 2013 година.

Местните депутати от ресорната комисия се обединиха и около становище, че трябва да се завиши контрола върху НПО-та, които предлагат услуги, включени в социалната програма.

В момента се поставя и началото на обсъжданията на социалната програма за 2013 година, като местната администрация е отворена за предложения.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchat-medici-vuv-Varna-kak-da-tushirat-negativni-reakcii-na-pacienti-400523
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.