Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВСУ е партньор в 3-годишен проект за архитектура и устойчиво градско развитие
Автор: Екип Varna24.bg 15:22 / 10.12.2012Коментари ()1030
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Варненски свободен университет участва като партньор в изпълнението на тригодишен проект "SEHUD - Архитектура и устойчиво градско развитие, основани на еко-хуманни принципи и съвременни технологии, избягвайки загубата на идентичност", проект №530197- TEMPUS-1-2012-1-IT-TEMPUS-JPCR по програма "ТЕМПУС".

Проектът възлиза на стойност 123 000 евро.

Водеща организация е Политехнически университет, Милано, Италия. В проекта участват още 20 партньорски организации от Украйна, Италия, Франция, Испания, Великобритания и Гърция.

Проектът цели създаването на човешки и образователни ресурси с цел реализиране на положителни промени в националната политика на пазара на труда по отношение на устойчивото градско развитие. Предвижда се създаване на модули и курсове за обучение в областта на градското развитие, създаване на международна интерактивна мрежа от университети, фирми, общини и обществени организации.

ВСУ ще вземе участие в конференции и ще окаже помощ при изготвянето или промяна на учебни програми за студентите по архитектура в Украйна в съответствие със системата ECTS. В рамките на проекта студентите на ВСУ и други партньорски университети ще могат да се обучават в Европа.



https://www.varna24.bg/novini/varna/VSU-e-partnyor-v-3-godishen-proekt-za-arhitektura-i-ustoichivo-gradsko-razvitie-401375
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.