Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пречиствателната станция на Златни пясъци приоритетна за правителството
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 02.01.2013Коментари ()686
Водите и ВиК инфраструктурата продължават да са приоритет за ОП "Околна среда" 2014-2020. От по-мащабните водни проекти по Черноморското крайбрежие, Варна вече финализира тръжната процедура и е започнала изграждането на дълбоководно заустване на пречистените отпадни води от пречиствателната станция, която предстои да бъде разширена, обясни зам.-министър Ивелина Василева.

Созопол е обявил няколко обществени поръчки, Несебър е все още в подготвителен стадий и екоминистерството помага, за да преминат по-бързо през процеса на възлагане, тъй като проектът е доста мащабен. Общината е обявила тръжната процедура за пречиствателната станция и тепърва предстои да стартира процедурата за дълбоководно заустване на водите от нея. Поморие ще изпълнява мащабен ВиК проект, за който е обявена обществената поръчка и се събират оферти. В Бургас също текат обществени поръчки, уточниха от министерството.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prechistvatelnata-stanciya-na-Zlatni-pyasuci-prioritetna-za-pravitelstvoto-405907
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.