Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иво Бонев: Натискът върху производителите, понижава качеството на хляба във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:22 / 04.01.2013Коментари ()952
© Bulphoto
Председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите във Варна Иво Бонев заяви, че в момента цените на заводския хляб в града варират в много широки граници от 56 стотинки до 1 лев и 15 стотинки. Причината е в търговските вериги, които оказват силен натиск върху производителите на хляб и тестени произведения за определяне на по-високи цени.Според Бонев, това води до производството на по-некачествен хляб и закуски от некачествено брашно и палмови мазнини,което е и опасно за здравето на потребителите. Във Варна работят над 500 хлебопроизводители,а заедно с останалите производители в сладкарството и заведенията за хранене,броят им надхвърля 10 000. Според Бонев положителен ефект върху качеството в бранша оказват проверките на Българската агенция за безопасност на храните.

Източник: радио Варна


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ivo-Bonev-Natiskut-vurhu-proizvoditelite-ponizhava-kachestvoto-na-hlyaba-vuv-Varna-406408
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.