Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
С проекта Hand in hand оцветяват ежедневието на сираци във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:49 / 18.01.2013Коментари ()1653
© Impact Press Group
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За трета поредна година студентите от AISEC с подкрепата на Икономически университет - Варна реализират проекта Hand in hand. В неговото изпълнение близо два месеца - през декември 2012 и януари 2013 - заедно с AISEC - Варна участват други седем младежи от страната, както и четирима доброволци от Бразилия, Гватемала и Сингапур. В основата на Нand in Hand лежи желанието на група млади хора да оцветят ежедневието на децата, лишени от родителска грижа и обич. Всички в проекта са обединени от идеята с подкрепа за тези деца да им покажат, че не са отхвърлени и някой мисли за тях.

През изминалите две години доброволците в проекта са споделяли дните си с децата от домовете "Гаврош" и "Княгиня Надежда" и от защитени жилища във Варна. Сега всяка седмица - в понеделник и в петък, доброволците са в дом "Гаврош". В един от дните преподават на децата английски език - "лесни" думи и числа. Във втория ден от седмицата рисуват и танцуват заедно. В почивните дни доброволци от AISEC и техните гости от чужбина са в защитените жилища, и кулинарията е едно от съвместните им занимания там.

Рафаел и Беатрис от Бразилия, Изабел от Гватемала и Худа от Сингапур за първи път идват в България и признават, че са знаели много малко за страната ни преди да пристигнат тук. И казват, че за първи път са познали снега. В България ги води първо желанието да посетят страна от Европа и разбира се - добрата идея на проекта Hand in Нand. И четиримата са студенти. Рафаел учи индустриално инженерство, Беатриз - икономика, Изабел - психология, Худа - английска литература.

В рамките на проекта Нand in Hand, в момента от AISEC продължават кампанията по събиране на дрехи за децата от социални домове във Варна. Предстои те да бъдат дарени преди края на следващата работна седмица. Преди да отпътуват от Варна, стажантите от Бразилия, Гватемала и Сингапур заедно с колегите си от Варна планират едно "финално" събитие, но не и последно, защото историята на проекта ще се дописва. Организират тематично парти, участниците в което сами ще нарисуват маски, ще бъде организирана томбола с късмети, ще има и представление по детска приказка.



https://www.varna24.bg/novini/varna/S-proekta-Hand-in-hand-ocvetyavat-ezhednevieto-na-siraci-vuv-Varna-409512
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.