Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма да вдигат билетите за влака
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 23.01.2013Коментари ()776
© Varna24.bg
Няма да има повишаване на цената на билетите на БДЖ, заяви транспортният министър Ивайло Московски. Преди дни железниците поискаха увеличение средно с около 5%.

"Становището на транспортното министерство е, че за момента нищо не налага повишаване на цените на билетите", обясни той.

По думите на министъра има няколко основни причини, поради които министерството не е уважило искането на БДЖ за покачване на цените.

Московски припомни, че основната причина железниците да искат това покачване беше увеличаването на цените на биодобавките в дизела и на инфраструктурните такси.

По думите му обаче по договора с държавата БДЖ има право да иска увеличение едва след отчетен период на работа при завишени стойности.

Московски обясни, че тогава се прави анализ и на база разходите на БДЖ и дали те могат да ги покриват се решава дали се налага увеличение. Министърът уточни, че БДЖ може отново да искат покачване на цените на билетите след период от 4 до 8 месеца.

Той обясни още, че вече е приключила процедурата за ремонт на 177 пътнически вагона. Следващата седмица ще бъде подписан договор между ръководството на БДЖ и спечелилия поръчката завод, заяви министърът. Стойността, на която ще се ремонтират вагоните, е 22 млн. лева. Процесът по ремонт и реновиране ще трае цялата година, но всичко, което бъде обновено, ще влиза веднага в експлоатация, увери министърът.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nyama-da-vdigat-biletite-za-vlaka-410611
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.