Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда и 3000 лв. обезщетение за счупена челюст във варненски мол
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 24.01.2013Коментари ()1882
©
Районният съд във Варна наложи условно наказание на 40-годишен мъж, причинил по хулигански подбуди средна телесна повреда на младеж. 40-год. К. Гечев бе осъден на 2 години лишаване от свобода, отложени с 4 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал вечерта на 20 септември 2011 година в един от варненските молове. Пострадалият младеж задържал известно време вратата на асансьор, за да изчака приятеля си да се качи заедно с него. В същия асансьор по това време се намирал подсъдимия и още един пътник. Вече вътре в кабината, когато потърпевшият 24-годишен младеж посегнал да натисне бутона за качване до желания етаж, подсъдимият Гечев, недоволен от забавянето, му нанесъл внезапен силен удар в челюстта.

В резултат на нанесения по хулигански подбуди удар, пострадалият получил счупване на долната челюст, обусловило трайно затруднение във функциите на дъвченето и говоренето за период от около два месеца.

Районният съд уважи внесения за съвместно разглеждане в наказателния процес граждански иск и осъди 40-год. К.Гечев да заплати на пострадалия сумата от 3000 лв. за причинените му неимуществени вреди, ведно с лихвите и направените разноски за адвокатско възнаграждение. В тежест на подсъдимия е държавната такса върху уважения граждански иск. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата на Районния съд.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-i-3000-lv-obezshtetenie-za-schupena-chelyust-vuv-varnenski-mol-410993
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.