Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отдават училищните столове във Варна под наем за срок до 5 г.
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 01.02.2013Коментари ()1662
© Народно дело
Срокът на договорите за отдаване под наем на ученически столове и/или бюфети за осигуряване храненето на децата не може да е по-дълъг от 5 години. Това гласи кметската заповед във връзка с управлението на училищните столове.

С решение от края на миналата година местният парламент прехвърли залите за хранене, които досега бяха възложени на "Стопанска и спомагателна дейност" за стопанисване, на директорите на варненските школа. Изцяло на тях се пада и отговорността за контрола върху храненето на учениците.

Съветниците от комисията по наука и образование към ОбС отхвърлиха предложението на колегата си Петър Липчев да се сформира комисия с участие на местни депутати, която да следи под лупа за ефекта от промяната. В качеството си на мениджъри училищните директори трябва да поемат изцяло отговорността за избора на фирма и организацията на работа, категорични бяха членовете на комисията. Изпълнителите ще бъдат избирани с конкурс в съответствие с методиката за определяне на стартови базисни цени при търг за отдаване под наем на общинските нежилищни имоти. Предварителният контрол е поверен на общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт".

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Otdavat-uchilishtnite-stolove-vuv-Varna-pod-naem-za-srok-do-5-g-412804
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.