Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Балчик ще прибере близо 3 млн. лв. от продажба на общинско имущество
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 01.02.2013Коментари ()698
Близо 2,9 млн. лева се очаква да постъпят в балчишката хазна в изпълнение на тазгодишната Програма за управление и разпореждане с общинско имущество. Общо 57 са имотите, за които Община Балчик ще обяви процедури за продажба.

Най-много парцели, общо 17-ет, ще се предложат на пазара на недвижими имоти в балчишкото село Соколово, а в Тригорци общо 11, с площ между декара - декар и половина. Дворни места ще се обявят и за селата Стражица, Пряспа и Сенокос. Непродадени от минали години остават пет вилни парцела в Белите скали, новопредложените са други два във вилна зона "Изгрев". Десет от терените, които ще се продават, са в Балчик - в промишлената зона, курортна зона Двореца, а най-големият имот е от 8 декара и е в квартал "Балик". Най-атрактивна за продан е нежилищна сграда с дворно място на крайбрежната ул. "Гео Милев", т.нар. Приемна на Общината, където се събира и местният Ротари клуб.

В програмата за управление на общинските имоти като обект от първостепенно значение е посочена претоварната станция за твърди битови отпадъци в местност Момчил. Тя е част от бъдещото регионално депо в с. Стожер и ще събира отпадъците на крайморските общини. След като програмата бъде одобрена от Областния управител, с подробности ще бъде поместена на сайта на Общината.

Източник: Радио "Варна"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Balchik-shte-pribere-blizo-3-mln-lv-ot-prodazhba-na-obshtinsko-imushtestvo-412911
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.