Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Директорите на ИАРА се срещнаха с рибари в Бяла
Автор: Екип Varna24.bg 14:57 / 07.02.2013Коментари ()913
©
Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов и зам.-директорите д-р Кирил Делев, отговарящ за контрола на риболова и г-жа Ирена Пенчева, отговарящ за Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г. в сряда 06.02.2013 г. се срещнаха с рибари от община Бяла, обл. Варна и региона.

На работната среща присъстваха кметът на общината Анастас Трендафилов, зам.-кметът Костадин Самарджиев и управителят на Местната инициативна рибарска група "Бяла - Долни чифлик - Аврен" Николай Господинов.

Срещата се проведе в читалище "Пробуда", гр. Бяла от 16:30 часа. Обсъдиха се контрола на риболова в Черно море, прилагането на Общата рибарска политика на Европейския съюз, новите изисквания на Закона за рибарството и аквакултурите и възможностите, които предоставя Оперативна програма за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г., както и актуални проблеми на бранша.

Местната инициативна рибарска група (МИРГ) работи по изпълнението на Местна стратегия за развитие финансирана по ос 4 на Оперативната програма.

МИРГ е уникална възможност за подпомагане на местните рибари в адаптирането на дейността си с изискванията на Европейската комисия.

Допълнително, дейности като ремонт на лодки, закупуване на нови двигатели, проследяващи устройства и др. могат да бъдат финансирани по Местната стратегия за развитие на МИРГ чрез подаване на заявление за кандидатстване. Рибарите имат възможност и да развиват предприемчиви бизнес идеи и дейности алтернативни на рибарството.
Безвъзмездната финансова помощ е 60% от общата стойност на заявленията за кандидатстване.

Основно изискване е кандидатите да са регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Direktorite-na-IARA-se-sreshtnaha-s-ribari-v-Byala-414270
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.