Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нова екстра: SMS новини за жителите на "Аспарухово" и "Галата"
Автор: Екип Varna24.bg 08:34 / 13.02.2013Коментари ()1575
© Varna24.bg
В район "Аспарухово" стартира система за оповестяване с SMS. Тя позволява разпространяването на кратки текстови съобщения - новини и актуална информация, засягаща жителите на "Аспарухово", "Галата" и прилежащите селищни образувания.

Вече са проведени необходимите тестове и можем да кажем, че системата работи безпроблемно, заяви кметът на района Йордан Николов, който е и инициатор на идеята. Реално SMS услугата заработи в началото на февруари, след регистрацията на първите желаещи да се включат в нея.

Услугата "SMS новини" е леснодостъпна. За да избегнем злоупотреби, ползването й ще е възможно само със съгласието на притежателя на мобилния номер. Това ще се заявява с еднократно изпращане на SMS със съдържание "novini" на номер 088 228 80 84, без значение към кой от основните мобилни оператори е SIM картата. Цената на еднократния SMS към посочения номер е съгласно тарифния план на абоната. Получаването на SMS новините е напълно безплатно, обяснява схемата Милен Колев, директор на Дирекция "Обща администрация" в район "Аспарухово".

Благодарение на новата система, освен през сайта http://www.asparuhovo.bg, всеки жител на града ще може само с едно телефонно съобщение да научава най-важното от дейността на районната администрация. От кметството обещават и изпращането на информация за промени в пътната обстановка, проблеми с ВиК и електрозахранването, както и за предстоящи важни събития на територията на района.
За отписване от системата трябва да се изпрати SMS на посочения по-горе номер с текст "ne".

Предвижда се на по-късен етап услугата да бъде допълнена и с известяване на електронната поща на потребителите, които желаят това, съобщиха от администрацията на район "Аспарухово".

Кметът Йордан Николов съветва гражданите да се регистрират за новата SMS услуга. Така ще могат своевременно да научават за важни общински решения и предстоящи събития, засягащи района. Това е сигурен начин, че съобщението ще стигне до хората, дори в момента да са на място, където няма интернет, радио или телевизия, коментира Йордан Николов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nova-ekstra-SMS-novini-za-zhitelite-na-Asparuhovo-i-Galata-415366
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.