Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
29-годишен си призна, че направил фалшива диплома
Автор: Екип Varna24.bg 16:05 / 18.02.2013Коментари ()902
©
Районният съд във Варна одобри споразумение, с което наложи наказание пробация на 29-годишен мъж от Шабла за документно престъпление. В продължение на една година подсъдимият Н.Жеков трябва да изпълнява задължителните пробационни мерки при периодичност два пъти седмично. Той следва да положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, също в продължение на 1 година.

29-годишният Жеков призна вината си в това, че през 2008 г. като помагач в съучастие с други неустановени по делото лица, съставил неистински официален документ - диплома за завършено основно образование, с цел да бъде използвана за придобиване на свидетелство за шофьорска правоспособност.

Съставената в съучастие фалшива диплома била с посочен издател ОУ "Св. Климент Охридски" в с. Изворско, община Аксаково. Първоначално подсъдимият използвал инкриминирания документ пред сектор "Пътна полиция" на МВР - Добрич още през 2008 г., за да изкара шофьорски курс и да се снабди със свидетелство за правоуправление на МПС, категория "В". Година по-късно той преминал обучение за придобиване на категория "Ткт", при което отново си послужил с фалшивата диплома. Проверка впоследствие установява, че Жеков никога не е бил ученик на училището в село Изворско и ползваното от него свидетелство за завършено основно образование не е издадено на оригинална бланка-образец на Министерство на образованието и науката.

29-годишният Жеков е с чисто съдебно минало. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/29-godishen-si-prizna-che-napravil-falshiva-diploma-416616
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.