Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Апостолов разкри: Съветниците получават по 152 лв. след удръжките
Автор: Екип Varna24.bg 10:10 / 21.02.2013Коментари ()1006
©
За да бъдат избегнати всички спекулации по отношение на възнагражденията на общинските съветници, председателят на местния парламент Николай Апостолов представи справка за възнагражденията на общинските съветници. Той посочи, че изнася информацията в отговор на внесените по-рано искания на протестиращи варненци. Сред тях е ревизирането на доходите на кмета и на местните депутати, предаде Дарик.

Всеки общински съветник получава 194 лева, които след удръжките стават 152, посочи Апостолов. Той подчерта, че през последните години нито един съветник не е получавал бонуси. Възнаграждението на местните депутати представлява 30 % от средната заплата в администрацията.

До момента не е обсъждана възможност за повишаване на възнагражденията. Всички съветници са подали декларациите си в срок и те са оповестени публично, стана ясно още от думите на Апостолов.

Относно искането за пълна прозрачност на действията на местната власт председателят на Общинския съвет каза още, че е осигурена възможност за пълна информираност на медиите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Apostolov-razkri-Suvetnicite-poluchavat-po-152-lv-sled-udruzhkite-417252
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.