Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът апелира: Това е нашата държава, нека не я обричаме
Автор: Екип Varna24.bg 15:21 / 21.02.2013Коментари ()1443
© Varna24.bg
В обръщението си, дадено пред медиите преди минути, президентът на Република България Росен Плевнелиев апелира към политическите партии и към гражданите: "Това е нашата държава, нека не я обричаме". Той припомни, че още преди дни се е обърнал към партиите да загърбят политическите си игри, за да се запази стабилността в държавата.

Плевнелиев обяви, че ще покани и граждани от протестиращите при организирането на изборите. Той още утре започва разговори с всички партии, но с всички партии на едно, а не поотделно, за да няма съмнения за задкулисни договорки и коалиции.

Той подчерта, че ще спази процедурата, защото така изисква Конституцията, въпреки, че партиите заявиха, че няма да приемат даден им мандат за ново правителство в рамките на този парламент.

"Хората трябва да знаят, че Конституцията в България не пречи да се контролират монополите. След като навсякъде гражданите имат право на избор на доставчик на ток, това спокойно може да се случи и в България", каза той.

Плевнелиев посочи, че мерките зависят от Народното събрание, а не от Конституцията. По негови думи - "борбата срещу монополите може да се води само от легитимно правителство".

"Предсрочните избори трябва да се организират на най-близката възможна дата", каза Плевнелиев.

"Най-важното сега е да не застрашаваме гражданския мир, правовата държава и демократичното устройство.
Аз съм против прибързаните решения", каза Плевнелиев.

Той каза, че свикването на Велико народно събрание може да доведе до икономическа криза. "Свикването на Велико народно събрание трябва да е подготвено добре, да е кристално ясно какви политически промени се търси да се постигнат", каза още Плевнелиев.




Още по темата: общо новини по темата: 63
06.04.2013 »
16.03.2013 »
13.03.2013 »
13.03.2013 »
13.03.2013 »
12.03.2013 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-apelira-Tova-e-nashata-durzhava-neka-ne-ya-obrichame-417391
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.