Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Минимално количество апаратура за реанимация в Неонатологията в МБАЛ "Св. Анна"
Автор: Екип Varna24.bg 17:00 / 01.03.2013Коментари ()1771
Неонатологията в МБАЛ "Св. Анна"-Варна разполага с минималното количество апаратура за реанимация, това се установи от въпрос на доц. д.н Любомир Владимиров от "Атака", отправен към здравния министър в оставка Десислава Атанасова, относно необходимостта от животоспасяваща апаратура в отделението по Неонатология.

Отделението по Неонатология в болница "Св. Анна" във Варна разполага с минималното количество необходима апаратура за реанимация на новородените деца. Въпреки, че наличната апаратура осигурява възможностите за реанимация на новородените деца и отделението разполага с високо квалифициран медицински персонал, там са необходими спешни инвестиции за закупуването на техника. Предвидени са 150 000 лв. за три отделения в болницата, в това число и отделението по Неонатология. Доц. д.н Любомир Владимиров препоръча още това лято да се осъществят належащите ремонти в МБАЛ "Св. Анна" и да се закупи необходимата животоспасяваща апаратура.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Minimalno-kolichestvo-aparatura-za-reanimaciya-v-Neonatologiyata-v-MBAL-Sv-Anna-419101
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.