Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Внасят жалба срещу представител на Съвета на протестиращите заради преправяне на документ
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 11.03.2013Коментари ()1547
© Bulfoto
В Районна прокуратура - Варна ще бъде внесена жалба срещу Кънчо Бонев, представител на Отворения обществен съвет на протестиращите граждани от Варна, заради преправяне на частен документ. Това съобщи вносителят на жалбата Красимир Жейнов, който е член на Отворения обществен съвет на протестиращите граждани от гр. Варна.

На 7 март във Младежкия дом се е провело събрание на съвета, на което са били обсъждани различни въпроси във връзка със събитията във Варна. В началото на събранието всеки от присъстващите си е записал имената и се е подписал в списък. Подобен присъствен списък се изготвя за всяко събрание. Гражданите са изказали мнения и присъстващите са дискутирали по тях. Наложено е искане, политическите партии, представени в Общинския съвет- Варна, да отзоват своите представители поради загубения кредит на доверие на варненци. Кирил Жейнов е изказал мнение, че това не е разумно, че не е съгласен с това искане и се разграничава от останалите членове относно него. По време на събранието не е постигнат консенсус по отношение на обсъжданите теми, не е било взето и никакво решение.

"На 08.03.2013г. аз научих, че в Община Варна е входирано искане на "Отворения обществен съвет на протестиращите граждани от гр. Варна", насочено към Общински съвет - Варна и политическите партии, представени в съвета, за отзоваване на общинските съветници, поради загубения кредит на доверие от варненци като се призоват досегашните общински съветници, както и вписаните в листите на политическите партии кандидат-съветници, да не се кандидатират повече за общински съветници в предстоящите избори. Ако не бъдат изпълнени тези искания, ще продължим протестите пред Община Варна и отговорността за това ще носят политическите партии. Искането е входирано ведно с прикрепен към него списък на присъстващите на събранието от 07.03.2013г., в който съм записан и аз. Отново подчертавам, че аз не съм се съгласявал с подобно искане, което може да се докаже със свидетели, присъстващите на събранието, както и видно и от записващите през цялото време камери с цел да се осведомят варненци какви обсъждания и по кои въпроси се разискват", се посочва в жалбата на Кирил Жейнов.

Според него - подобно искане е лишено от всякаква логика, защото липсата на местен парламент ще доведе до глобално замиране на социалната политика, здравеопазване, реализиране на бъдещи европроекти, обществен транспорт, инфраструктура и др.

"За функционирането на всички тези сектори са необходими решения на Общинския съвет, съгласно действащото законодателство. Реално общината няма как да действа без наличието на Общински съвет, дори и при временно изпълняващ дейността кмет, тъй като съгласно Закона за местно самоуправление и местна администрация, всички жизнено важни за развитието и функционирането на една Община решения се взимат от Общински съвет. Ето защо законодателят е вменил колективната отговорност при избора на тези решения, които се реализират именно от Общински съвет, а не е делегирал тази отговорност на едно лице-кмета на общината", посочва още Красимир Жейнов.

Според него - с това си действие Кънчо Бонев е уронил престижа и доброто му име в обществото. "Смятам за противоправно деянието на Кънчо Бонев за съставянето на това искане, към което е прикрепил присъствения списък на членовете, което представлява преправяне съдържанието на частен документ, който е употребил за да докаже, че съществува това искане, от тези хора. Аз такова искане не съм отправял и изразявам откровеното си несъгласие с него. Това искане, внесено в общината, ведно с прикрепения към него списък, в който фигурира моето име и подпис, не кореспондира с истината. Аз съм се подписал на присъствен списък, а не на искане. По този начин Кънчо Бонев е преправил съдържанието на частен документа - искане до ОС-Варна и до всички политически партии, представени в ОС-Варна, с вх.№ ОС13000280ВН/08.03.2013г., и го е употребил, за да докаже, че съществува това искане, отправено от тези лица, като е разгласил позорно обстоятелство за мен, с което е осъществил състава на престъпление, визиран в нормата на чл.309, ал.1 от НК и чл.147, ал.1, предл.1 от НК.", се посочва още в жалбата на Красимир Жейнов до Районна прокуратура - Варна.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 341
07.09.2023 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
01.04.2016 »
27.11.2015 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Vnasyat-zhalba-sreshtu-predstavitel-na-Suveta-na-protestirashtite-zaradi-prepravyane-na-dokument-420738
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.