Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-модерната машина у нас ще ремонтира варненски улици
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 11.03.2013Коментари ()2362
Бул. "Владислав Варненчик" ще бъде изцяло рехабилитиран като за целта са отпуснати 5 млн. лв. Това съобщи във Варна министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова, предаде Дарик. И двете платна ще бъдат преасфалтирани, а очакванията са за началото на туристическия сезон те да бъдат готови. От години булевардът не е ремонтиран и целият е в кръпки и огромни коловози, подчерта Павлова.

За ремонта ще се работи с най-модерната машина, с която България разполага. Замервания и проби на Агенция "Пътна инфраструктура" показват, че като цяло основата на пътя е добра, с малки изключения. Асфалтът, който е полаган в годините назад обаче е бил от най-евтиния и не е бил съобразен с климатичните условия, обясни министърът в оставка. Заради това на общината ще бъде направено предписание за последните два пласта на настилката да се използва полимер модифициран асфалт. Той е по-скъп от обикновения, но не значително, увери Павлова.

"По този начин се надяваме, че ще бъдат рехабилитирани и булевардите "Мария Луиза" и "Сливница", на които им предстои също да бъдат направени като част от програмата на града, за да може той поетапно да се преобрази", коментира тя и добави, че още 5 млн. лв. по линия на ОП "Регионално развитие" ще бъдат отпуснати в края на април за централната градска среда.

Директорът на "Института по пътища" Веселин Димитров обясни, че е направено обследване на пътната конструкция от бул. "Христо Ботев" до бул. "Христо Смирненски" - общо 2,5 км. в едната посока.

"Измерванията показаха, че пътната конструкция има необходимата носимоспособност, но горните пластове са амортизирани. Има много кръпки и пластични деформации. Задължително при ремонта трябва да се използва полимер модифициран битум, който придава устойчивост на асфалтовите смеси при пластични деформации", обясни специалистът и посочи, че технологията ще увеличи трайността на настилката.

С одобряването на 180 млн. лв. за градска среда за големите градове и проектите по техническа помощ, която ще бъде предоставена на 36 общини, ще достигнем до почти 100-процентово усвояване по ОП "Регионално развитие" още в средата на тази година, заяви още Павлова. Тя обясни, че 6 месеца преди края на договарянето 40 процента са разплатените средства без да има забавяне.

"Напротив, имаме двойно увеличение на темповете, защото по никакъв начин бенефициентите не са забавяли изпълнението на проектите", увери тя.

Павлова посочи още, че няма никакви притеснения по въпроса с протестите във Варна и подчерта, че според нея те са естествена форма на изразяване на мнение.

"Важното е да има една добра синхронизация на исканията. Може би е дошло времето за по-силен и добър диалог и по-голямо гражданско участие при взимането на решения на всички нива", каза тя.




Още по темата: общо новини по темата: 21
12.12.2014 »
10.03.2014 »
17.02.2014 »
11.02.2014 »
10.09.2013 »
18.06.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Nai-modernata-mashina-u-nas-shte-remontira-varnenski-ulici-420870
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.