Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Младежи учат малчугани как да си мият правилно зъбките
Автор: Екип Varna24.bg 14:42 / 15.03.2013Коментари ()1311
©
Една хубава усмивка променя до неузнаваемост лицето ни - кара очите ни да искрят и изглеждаме по-чаровни, но много често ние не се усмихваме поради проблеми в зъбите. Липсата на бяла усмивка и усмивката въобще влияе на нашето настроение, самочувствие, пречи на невербалната комуникация. И решението е само едно - постоянни посещения в кабинета на стоматолог. Както всеки проблем с времето той става все по-труден за решаване. В тази посока клуб "Млад Медик Варна" към Сдружение "Младежки Глас" стартира кампания "Самочувствието ни утре зависи от състояние на зъбите ни днес" насочена към децата от детските градини и техните родители.

Кампанията започна с разпространение на информационни материали изготвени от Цветан Неделчев, председател на клуб "Млад Медик Варна" и Паша Александрова - председател на "Младежки глас - клон Варна", на който е показано как правилно се мият зъбите. Едно толкова обикновено и всекидневно усилие като миенето на зъбите от най-ранна детска възраст би могло да предотврати сериозни проблеми почерняване, опадване, по-късна смяна на млечните зъби с постоянни и могат да се появят и изменения в челюстта и видимо изкривяване на зъбите.

Кампанията стартира в Екодетска градина ОДЗ 14 "Дружба" - Варна със съдействието на директорката Елена Гаданчева и студентите от факултет "Дентална медицина" към "Медицински университет" Варна - Ангелина Шишманидова и Мариета Гарева.

До края на месеца е планирано да се разпространят още рекламни материали в останалите детски градини на гр. Варна и едно последващо обучение на малчуганите.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladezhi-uchat-malchugani-kak-da-si-miyat-pravilno-zubkite-421694
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.