Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненските ученици разменяли рецепти как се "готви" дрогата
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 20.03.2013Коментари ()1156
©
Забелязва се тенденция младежите във Варна все по-често да употребяват лека дрога и в последно време синтетика. Те сами си забъркват амфетамини за лична употреба и си разменят рецепти в нета или в училище как се "готви" дрогата. Това съобщи с тревога директорът на Областната дирекция на полицията-Варна, комисар Тодор Иванов.

Според анализите за детската престъпност, служителите на реда през последните 2 г. си имат работа с малолетни и непълнолетни нарушители на закона. До 14 г. те не носят наказателна отговорност, но вършат престъпления. Най-вече става дума за джебчийски кражби, кражби от автомобили.

През тази година полицията ще наблегне на превенцията сред тийнейджърите, като засили работата на Детските педагогически стаи и ще си взаимодейства с Местната комисия за борба с престъпления при малолетни и непълнолетни във Варна, както и с неправителствените организации.

Като минус през отчетния период в работата на органите на реда като цяло от дирекцията посочиха тенденцията да се запазва броят на взломните кражби и грабежите. Трябва да се наблегне на работата по джебчийските посегателства, взломните и автокражбите.

Като успех бе отчетено, че общественият ред като цяло е опазен. Повечето регистрирани престъпления се разкриват.

Специално внимание всички спец служби ще отделят през 2013 г. на превенцията от терористични заплахи, каквито досега във Варна не е имало.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenskite-uchenici-razmenyali-recepti-kak-se-gotvi-drogata-422577
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.