Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
При пет от чешмите във Варна водата е негодна за пиене
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 24.03.2013Коментари ()2180
© Varna24.bg
Местните чешми на територията на град Варна биват два вида: изворни (студени) и минерални (топли). Регионалната здравна инспекция-Варна извършва контрол и мониторинг на всички местни водоизточници, вписани в регистъра на обектите с обществено предназначение. 

За Варна това са: чешмата на централен плаж, тази на ул. "Под игото". Както и на "Св. Марина" в ЖК "Възраждане" - местност "Кочмар", "Банова чешма" в кв. "Чайка", чешма през "Манастирска изба" в курорта "Св. Константин и Елена", чешма в кв. "Вл. Варненчик" до бл.5, Дилбер чешма и тази в кв. "Аспарухово" - на ул. "Горна студена", "Пеньова чешма" и чешмата до Професионална гимназия по текстил и моден дизайн. 1 чешма има и на "Аладжа манастир" кв. "Виница" и Аязмата, до хотел "Диляна". 

През първото тримесечие отклонение в нормите са показали чешмите в "Света Марина", в кв. "Владиславово" до блок 5, в кв. "Аспарухово", ул. "Горна студена", в кв. "Аспарухово" до Професионална гимназия по текстил и моден дизайн и Пеньовата чешма.

Табели с надпис "Водата е негодна за пиене" се поставят от кмета на общината по предписание на инспекторите в случай, че са установени отклонения от допустимите стойности на показателите.


Източник: радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pri-pet-ot-cheshmite-vuv-Varna-vodata-e-negodna-za-piene-423175
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.