Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Изложба "Икони" на Невяна Димитрова във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 25.03.2013Коментари ()840
©
На 26 март 2013 г., от 18:00 ч. в Арт клуб "Вижън хол", ж.к. "Чайка", бл. 27 във Варна, ще бъде открита самостоятелна изложба икони на Невяна Неделчева Димитрова. Изложбата ще включва икони с различни християнски сюжети.

Организатор на събитието е Агенция за социално развитие "Вижън", а изложбата ще бъде открита ден след големият християнски празник "Свето Благовещение". Творбите ще бъдат изложени в Арт клуб "Вижън хол" до 26 април 2013 г.

Невяна Неделчева Димитрова е родена на 09.09.1939 г. в с. Добрина, обл. Провадия. Завършила е Техникума по озеленяване във Варна и Великотърновския университет със специалност "История".

Работила е над 30 години като уредник във Военнноморския музей на град Варна. Започва да посещава курсове по живопис в Профсъюзния дом на културата - гр. Варна при художниците Методи Георгиев и Кина Петрова.

Иконопис започва да изучава в школата при храм "Свети Архангел Михаил" -Варна през 2009 г. като участва в провежданите изложби.

В Агенция за социално развитие "Вижън" постъпва през 2010 г. Взима активно участие в судията по "Компютри", "Английски език" и разбира се "Иконопис и живопис". Невяна Димитрова споделя огромното си удовлетворение от работата в студиото по "Иконопис и живопис", където нейни учители са Катя и Младен Костадинови.

Тя високо оценява техния безспорен професионализъм, всеотдайност и подкрепа и смята, че именно от това се нуждаят хората в неравностойно положение.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Izlozhba-Ikoni-na-Nevyana-Dimitrova-vuv-Varna-423297
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.