Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пристанищните работници във Варна на протест в сряда
Автор: Екип Varna24.bg 13:11 / 25.03.2013Коментари ()948
Работници от пристанище Варна излизат на протест в сряда. Това съобщиха служители на порта. Поводът за протеста е отнемане на част от територията на пристанището, за да се осъществи проект за разширяване на пешеходната зона в района на Морска гара. Проектът е задвижен и предвижда 1-во до 3-ро кейови места на "Варна- Изток" да бъдат освободени, за да станат градска зона за спорт и развлечение.

Ще бъде съборена част от оградата на пристанището, след което ще се рекултивира теренът и ще бъде изграден паркинг. Това ще струва на държавният пристанищен оператор 1 млн. лв., които щели да му се приспаднат от задължителните инвестиции, които трябва да отчита пред Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", което е собственик на терена.

Според работниците проблемът е, че с изграждането на тази зона ще бъде намален и обемът на работа, а това съответно ще се отрази и на заплатите им. Освен това те се притесняват, че безопасността, както за самите работници, но и за хората, които посещават атракционните ще бъде занижена.

Протестът започва в 17 часа в сряда с предварително определен маршрут. Недоволните ще се съберат на входа на пристанище Варна Изток и ще се отправят към Областна управа. Следващата точка е площад "Независимост". После шествието ще продължи по бул. "Мария Луиза" и ще стигне до сградата на общината.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pristanishtnite-rabotnici-vuv-Varna-na-protest-v-sryada-423372
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.