Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прекратиха застрояването на част от пристанище Варна - Изток, работниците доволни
Автор: Екип Varna24.bg 21:10 / 27.03.2013Коментари ()1275
© Varna24.bg
Част от територията на пристанище Варна - Изток няма да бъде застроявана и няма да се изграждат увеселителни съоръжения в нея. Това заяви пред протестиращите пристанищни работници изпълнителният директор на порта кап. Данаил Папазов.

Директорът посочи, че вчера е имал срещи с министъра на транспорта, който е добре запознат с обстановката в пристанище Варна. Единодушно е било взето решение ситуацията, която е в момента, да остане. Папазов каза още, че евентуално свиване на площта на пристанище Варна - Изток и неговото застрояване с друга инфраструктура би било възможно само, след като бъде намерено ново място за разширение на настоящото пристанище или изграждане на ново.

Преди това протестиращите връчиха протестна декларация на областния управител на Варна Коста Базитов, който потвърди думите на Данаил Папазов и увери работещите на пристанището, че работните им места не са застрашени и пристанище Варна - Изток ще продължи да изпълнява функциите си.

Протестиращите посрещнаха новината с бурни аплодисменти, доволни от чутото бяха и представителите на синдикалните организации на пристанищните работници и докерите. Въпреки това, около 150 души предприеха шествие от главния вход на пристанище Варна, сградата на Областна администрация, до сградата на община Варна. Там всички те положиха по един камък върху грамадата от камъни в памет на запалилия се Пламен Горанов. След края на митинга пристанищните работници обещаха, че "пръстът трябва да е винаги на спусъка" и само по този начин те ще могат да отстояват правата си.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Prekratiha-zastroyavaneto-na-chast-ot-pristanishte-Varna-Iztok-rabotnicite-dovolni-423904
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.