Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подлез в "Чайка" превзет от кучета и хулигани
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 02.04.2013Коментари ()1084
© Народно дело
Снимка Архив
"Вечерно време през този подлез не минавам. Пълно е с кучета и хулигани. Помиярите лаят и понякога хапят. На една съседка й разкъсаха пазарската чанта. Горката, едвам се отърва само с уплаха." Това обяснява 56-годишната варненка Илонка Христова, която живее в района на спортната площадка в "Чайка". Единствената връзка между "Чайка" и "Левски" е широкият подлез, който минава под бул. "В. Левски".

"Вечер там се събират хулигани. Искат стотинки, цигари. Като не им дадеш, стават агресивни. Като са на групичка, подсвиркат по жените", обяснява Илонка каква е причината да не ползва подлеза вечерно време.

Скандалното общинско съоръжение се ползва от гражданите основно през деня, и то по принуда. Репортерски екип установи, че това са основно две категории - ученици и майки с деца и колички.

"Да минавам, като се стъмни ли? И през ум не ми минава", обяснява млада дама, докато бута количката по естакадата. Ползва подлеза само за да вземе детето си от училище. "Всяко минаване за мен е екстремно", обяснява тя. Причината - всички решетки на отводнителните канавки от години са разграбени. Така се образуват траншеи с широчина около метър, които майките с колички минават определено трудно.

"Поне една циментова плоча да сложат, за да минаваме", обяснява баба, докато пренася внучето си на ръце през траншеите.

"Гледаме си в краката, гледаме и над главите ни какво става. След всеки дъжд започва да пада мазилка", обяснява тя. Според нея да се ремонтира таванът е повече от безсмислено и демонстрация на неправилно решение.

"Сега се замазва на парче и затова новата мазилка пада след 5-6 месеца. По-добре общината, вместо да кърпи тавана, да изкърти цялата мазилка, за да не ни пада по главите", възмущава се жена, строителен инженер по професия, на общинската управа. Засега мерки за поддръжката на подлеза не са предприети.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Podlez-v-Chaika-prevzet-ot-kucheta-i-huligani-424957
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.