Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Нямало риск от преливане на големи реки и язовири в страната
Автор: Екип Varna24.bg 08:57 / 09.04.2013Коментари ()665
© Varna24.bg
Няма риск от преливане на големи реки и язовири в страната след проливните дъждове, които имаше през последните дни, увериха от Министерството на околната среда и водите. Все пак непрекъснато се оказва контрол, включително и върху по-малките водни басейни, защото в този сезон винаги има риск, обясни служебният министър на околната среда и водите Юлиан Попов.

Имало е преливане на малки язовири в района на Варна, но няма щети или сериозни проблеми, увери директорът на дирекция "Управление на водите" към Министерството на околната среда и водите Асен Личев. Той увери, че контролът върху водните басейни е постоянен и за сега няма опасност.

Министърът на околната среда и водите увери, че всички водни басейни са под непрекъснато наблюдение. След първото заседание на Обществения съвет към ведомството, той обясни какви са основните приоритети пред него.

Темата на заседанието бе "Достъп до информация и по-голямо гражданско участие в казусите, свързани с опазване на околната среда". На него присъстваха представители на различни организации и структури за опазване на природата, които обявиха, че ще работят с кабинета и ще отправят предложения за работата му.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nyamalo-risk-ot-prelivane-na-golemi-reki-i-yazoviri-v-stranata-426119
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.