Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Решиха проблеми на Дневния център "Св. Йоан Златоуст"
Автор: Екип Varna24.bg 13:39 / 11.04.2013Коментари ()1180
Общинският ръководител на ГЕРБ "Приморски" Лилия Христова се срещна с родителите на възпитаници на Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст" във Варна. Целта бе тя да отговори на въпросите, поставени на предходни разговори и решени по време на мандата й като народен представител в 41-то НС.

"Успяхме да дадем старт на социалната услуга Център седмична грижа към Дневен център "Св. Йоан Златоуст", която от 7 години търсеше своето решение", сподели Лилия Христова.

Тази услуга ще бъде в помощ на родителите на проблемните младежи. "Център седмична грижа е важен, защото той ви осигурява възможност нормално да работите и пътувате, както всички останали родители", каза Христова.

Социалната услуга е делигирана от държавата. Тя отпуска щата за служителите, като средствата, необходими за седмичната грижа ще се осигуряват от община Варна. Вече са гласувани средствата за ремонт на помещението в СУПЦ " Анастасия д-р Железкова" във Варна, където ще бъде центърът. Услугата е планирана да влезе в сила от 1-ви юли. Тя е по ирландски модел и Варна е първият град в България, където се предлага. Лилия Христова даде отговор на въпросите на родителите, отнасящи се за пожизнените ТЕЛК-ове и за платения труд на биологичните майки, които отглеждат деца с тежки увреждания.

На срещата в Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст" присъстваха още организационният секретар на ГЕРБ "Приморски" Пламен Боев и ръководителят на районната младежка структура Калин Калевски.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Reshiha-problemi-na-Dnevniya-centur-Sv-Ioan-Zlatoust-426676
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.