Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Контролът на презастрояването на Черноморското крайбрежие - основен акцент в предизборната програма на ГЕРБ
Автор: Екип Varna24.bg 16:39 / 15.04.2013Коментари ()734
©
Ако ПП ГЕРБ състави правителство, след изборите ще ускорим разплащането на държавата с фирмите до 30 дни и ще връщаме ДДС на изрядните данъкоплатци до седем дни. Това заяви Лиляна Павлова, водач на листата на ПП ГЕРБ за Варна, която се срещна днес се представители на Камарата на строителите - Варна. Варненските строители заявиха пред Лиляна Павлова, че в строителството забавянето на плащанията са най-големия проблем. От него страда както държавата, която не си събира навреме данъците и таксите, така и работниците, които не получават редовно заплати и осигуровки.

Лиляна Павлова заяви още, че ГЕРБ обмисля лихвена амнистия за строителните фирми за два или три месеца.

"Знаем, че голям проблем за бизнеса са и лицензионните режими. За последните близо четири години ПП ГЕРБ ги намали с близо 20 %. Амбицирани сме да ги намалим с до 50% ако дойдем на власт", посочи Лиляна Павлова.

Тя каза, че основен акцент на ПП ГЕРБ в предизборната програма е контрола на презастрояването на Черноморското крайбрежие, но и много ясни правила в строителството, които винаги сме отстоявали.

"Промените, които се направиха в Закона за устройство на територията дават добри предпоставки. Децентрализацията на строителния контрол по места също ще даде своя ефект, но ние сме готови за разговори и дебати за всичко онова, което още можем да подобрим", посочи още Лиляна Павлова.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kontrolut-na-prezastroyavaneto-na-Chernomorskoto-kraibrezhie-osnoven-akcent-v-predizbornata-programa-na-GERB-427399
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.