Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Глобиха варненец с 1000 лв., искал да си изкара дубликат на шофьорската книжка
Автор: Екип Varna24.bg 09:50 / 16.04.2013Коментари ()655
©
Заради потвърдени неистински данни в писмена декларация пред орган на властта, Районният съд наложи 1000 лева глоба на 23-годишен варненец.

На 22 декември 2011 год. Д. Димов подписал и подал декларация пред Сектор"Пътна полиция" на МВР, в която заявявал, че свидетелството му за управление на МПС е изгубено. Декларацията била подадена с цел издаване на дубликат от документа. В действителност шофьорската книжка на младежа била отнета, заради извършено нарушение преди време в Словения. Свидетелството му било временно задържано от чуждите власти, като гаранция за заплащане на наложена санкция от 300 евро. Впоследствие младежът не платил глобата и словенските власти предприели действия за принудителното й събиране. Заявените неистински данни от Димов се установили, след като чрез посолството ни в МВР били върнати оригинални шофьорски книжки и талони на множество български водачи, нарушили правилата за движение в чуждата държава.

По внесено от прокуратурата постановление, ВРС освободи 23-годишния варненец като му наложи административно наказание - глоба в размер на 1000 лв.

Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 15 дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Globiha-varnenec-s-1000-lv-iskal-da-si-izkara-dublikat-na-shofyorskata-knizhka-427475
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.