Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветниците ще носят наказателна отговорност за всички свои действия по служба?
Автор: Екип Varna24.bg 15:47 / 16.04.2013Коментари ()668
© Varna24.bg
Протестиращи граждани поискаха да бъде свикана извънредна общинска сесия преди изборите, на която да бъде приет правилник за работата на местния парламент. Това стана ясно на заседание на комисията "Изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействането му с общинската администрация", предаде Дарик.

Местните депутати гласуваха съветниците да носят гражданска и наказателна отговорност за всички свои действия, свързани с изпълнението на служебните си задължения. С промени в наредбата се урежда и участието на граждани в работата на комисиите и местния парламент, за да бъде по-прозрачна тяхната дейност. Те вече ще могат да се изказват и да отправят питания, становища и предложения от компетентността на Общинския съвет, кмета и администрацията. Варненци ще имат правото и да внасят материали в постоянните и временни комисии без да е необходимо гласуване от председателя на Общинския съвет.

За да влязат в сила промените, те трябва да бъдат гласувани от местния парламент. За целта ще бъдат проведени правни консултации с политическите сили за събирането на подписи за свикване на заседание.

За момента остава висящ въпросът с назначаването на обществен защитник във Варна, тъй като длъжността няма как да бъде финансово обезпечена.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnicite-shte-nosyat-nakazatelna-otgovornost-za-vsichki-svoi-deistviya-po-sluzhba-427609
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.