Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Директорът на БАБХ подаде оставка
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 17.04.2013Коментари ()545
© Impact Press Group
Д-р Йордан Войнов депозира оставката си като директор на Българската агенция по безопасност на храните. Това стана, след като по-рано министър-председателят Марин Райков коментира, че той трябва да бъде освободен заради скандала със сключения договор за дезинфекция на транспортните средства, преминаващи българо-турската граница, с частна фирма.

"Йордан Войнов е човекът, подписал скандално известния договор за санитарния контрол на границите на нашата страна. Знаете, че договорът беше подписан на 12 март, т.е. един ден преди встъпването в длъжност на това правителство. Войнов според мен, след като беше помолен от мен да излезе в отпуск, докато тече разследването, би следвало да бъде освободен. Направихме препоръка този договор да бъде прекратен", каза Райков.

В изявление, цитирано от агенция "Фокус" Войнов казва, че се е разбрал с министъра на земеделието и храните Иван Станков и е депозирал оставката си.

Скандалът с дезинфекцията започна, след като народният представител от БСП Румен Петков оповести, че БАБХ е сключила договор с частна фирма, с който е прехвърлила дейността по дезинфекцията на частна фирма заедно с приходите от нея.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Direktorut-na-BABH-podade-ostavka-427805
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.