Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Ден на открити врати" в Районен съд - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 07:10 / 19.04.2013Коментари ()576
В седмицата, когато отбелязваме Деня на Конституцията и празника на юриста и на съдебните служители, Районен съд - Варна по традиция ще посрещне гости - ученици от ОУ "П.Р. Славейков". Проявата е част от националната инициатива на ВСС за организиране на Дни на открити врати в българските съдилища.

Районен съд - Варна има богат опит в инициативата. Провежданите години наред петъчни срещи на районните магистрати с подрастващи вече са емблема за съдебната институция. Много студенти, ученици от различни класове и младежки проектни групи са влизали в съдебните зали и деловодствата на съдебната палата на площад "Тракия". Тук те гледат филм-възстановка на реален съдебен процес и дискутират със съдии правната проблематика.

На 19 април 2013 г., при поредния Ден на откритите врати, на Районен съд - Варна ще гостуват възпитаници на училище "П.Р.Славейков". В истинска съдебна зала те ще наблюдават видео прожекция на наказателен процес, ще се разходят из съдебната палата и ще разговарят с представители на съда.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Den-na-otkriti-vrati-v-Raionen-sud-Varna-428082
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.