Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Народният хор към Детски фолклорен ансамбъл "Българче" навършва 20 г.
Автор: Екип Varna24.bg 13:42 / 19.04.2013Коментари ()704
©
На 20 април 2013 г. от 17:30 ч в Концертна зала на Младежки дом -Варна, Народният хор и солистите на ДФА «Българче» ще празнуват двадесетата си годишнина. Хорът е основан през 1993 г с художествен ръководител Найден Найденов и диригент на хора Добринка Колева. През годините ръководители на оркестъра са Симеон Величков, Живко Димитров, Данчо Радулов, Димо Желев.

Диригентът на хора Добринка Колева обучава малки и големи на народно пеене. Те представят Общински детски комплекс на национални и международни конкурси, участват във всички събития на Детския комплекс, общински празници и тържества, концерти на Българското национално радио. Първите записи са направени през 1999 г. за участие във фолклорно предаване на Националното радио.

Народният хор и оркестърът са лауреати от почти всички издания на националните конкурси "Орфеево изворче", Стара Загора,"С песните на Радостина Кънева", "Орфеева дарба" и "Диньо Маринов" гр. Варна.

Хорът е удостоен със звание "Представителен" и "Откритие" от старопланински събор "Балкан фолк" - В. Търново. Народният хор има издаден самостоятелен албум с 14 песни и сборник с нотирани песни.

Тази година на 20 април на сцената ще видим малки и възрастни солисти, бивши и настоящи хористи, събрани, за да празнуват 20 -годишния си рожден ден. Всички гости в залата ще получат диск - компилация на най-добрите изпълнения на Народен хор "Българче" през годините.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Narodniyat-hor-kum-Detski-folkloren-ansambul-Bulgarche-navurshva-20-g-428244
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.