Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Градина от дупки по варненска улица
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 22.04.2013Коментари ()1048
©
Снимка Архив
"Флора" - зад това красиво име на улица се крие една не особено красива гледка. Вместо букет от пейки и градинки едноименната улица във варненския квартал "Победа" предлага на живеещите в района плеяда от дупки и къртичини.

"Живея в района от 2007 година. Кооперацията ни е построена през 1998 година. От тогава до сега ул. "Флора" не е асфалтирана или ремонтирана. Писахме до районното кметство, срещахме се с администрацията - нищо", обяснява Райко, докато товари багаж в колата си.

Репортаж са правили и от "Господари на ефира", но резултат не е имало.

На живеещите в района им се налага да ползват колите си все едно са джипове. Особено когато завали дъжд или сняг, ул. "Флора" става непроходима. "Трудно се минава с автомобил по тази улица, а да не говорим за майките с детски колички, които виждам всеки ден. Вечер е най-страшно, защото не е осветено и буквално не се вижда къде стъпваш. А ако е валял дъжд, вариантът да се прибереш със сухи крака е минимален", пише читател.

Почистваща техника почти не влиза, защото улицата е тясна, а заради липсата на асфалт и неравностите греблото не може да си свърши работата. Каква обаче е причината община Варна хронично да неглижира точно тази улица, и то заселена предимно с млади хора, които водят децата си на училище и детска градина?

"Истината е много проста. "Флора" не може да бъде свързана с останалите улици заради паркинг. Там е разположена строителна техника", обясняват местните жители.

По техни думи паркингът се явява тапа пред развитието на улицата и свързването й с "Андрей Сахаров". Че е тапа, се вижда и от картата на града. Допреди две години проблемният паркинг е бил окичен с табели "Частна собственост". Сега е заграден с двуметрова метална ограда с телена мрежа на върха.

"Смениха табелите, сега са общински обект. Влизането е забранено", обясняват живеещите в района. Пак се ползва за строителна механизация. "Една-две години добре - все пак техниката трябва да се съхранява до намиране на място. Минаха години и ние сме "затапени", ядосват се живеещите на улицата с иначе красивото име "Флора".

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Gradina-ot-dupki-po-varnenska-ulica-428685
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.