Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дванадесетокласнички спечелиха конкурс на ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 14:07 / 22.04.2013Коментари ()694
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Дванадесетокласничките Петя Гоцова и Мария Костова от столичното 31 Средно училище с изучаване на чужди езици и мениджмънт "Иван Вазов" са лауреати на конкурса на ВСУ "Лидер на учебно-тренировъчна фирма 2013". Двете момичета, отличени в конкурса, получиха стипендия, покриваща 100 % от годишната такса за обучение в първи курс, по условията и реда на Стипендиантска програма "Аз ще уча и ще успея в България". Награждаването се състоя в рамките на XVI Панаир на тренировъчните фирми "Млад предприемач", проведен в Пловдив на 18 и 19 април 2013 година.

Сред критериите за оценка на кандидатите бяха лидерски елементи на стратегията на учебно-тренировъчната фирма, перспективност на фирмения продукт, управлението на лидера в контекста на социалната отговорност и обществената полезност, както и презентационни и лидерски умения и качество на представяне на бизнес идеята.

В конкурса на Варненския свободен университет се включиха над 30 дванадесетокласници, завършващи средното си образование през учебната 2012/2013 учебна година. Сред тях, освен възпитаничките на столичното 31 училище, се отличиха още възпитаниците на Националната търговско-банкова гимназия. Седем от тях получиха специални призове за участието си в конкурса.

Освен в специално обявения от университета конкурс екип на ВСУ участва в журирането на конкурса за най-добра презентация, където отличи екипа на УТФ "Емералд" със специална награда за най-добро представяне.

Информационният щанд на университета беше посетен от десетки зрелостници, желаещи да получат информация за специалностите и условията за прием във висшето училище. Сред приоритетните направления, свързани с интересите на младите хора да продължат успешно образованието си, са интегрираните специалности като "Международни отношения и право", "Публична администрация и право", "Политически и медиен маркетинг", "Информационни и компютърни науки" с профил "Електронно управление, търговия и финанси", "Мода и мениджмънт в модата". Участниците в ХVІ Панаир на учебните фирми се насочват и към класическите специалности като "Психология", "Право", "Защита на националната сигурност", "Архитектура" и "Дизайн за архитектурна среда", където Варненският свободен университет има лидерски позиции в обучението.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvanadesetoklasnichki-specheliha-konkurs-na-VSU-428745
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.