Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варна има нов временен кмет до провеждането на частичните избори
Автор: Екип Varna24.bg 12:18 / 29.04.2013Коментари ()1620
©
Общинските съветници прекратиха правомощията на временно изплняващия длъжността кмет доц. Христо Бозов. Против решението гласуваха единствено трима от тях - Николай Недков, д-р Ивайло Митковски и Костадин Костадинов, а 26 го подкрепиха.

До полагането на клетва от новия кмет след провеждането на избори длъжността ще се изпълнява от Димитър Николов, решиха още съветниците.

Гласуването предизвика мощна реакция и брожения от страна на граждани, присъстващи на заседанието в зала "Пленарна". Те се обявиха в защита на доц. Бозов и поискаха той да остане на поста.

В негова защита се изказа и д-р Митковски, който коментира, че временният кмет си тръгва по искане, което не е аргументирано. "Има странно раздвоение у ГЕРБ. Техният кмет беше свален, те имат мнозинство и администрацията е тяхна. Нека си решават вътрешнопартийните въпроси, без да вкарват общинските съветници в техните проблеми", посочи д-р Митковски.

"Преди месец доц. Христо Бозов беше избран с овации, а сега се иска неговата смяна. Сроковете, в които мненията се променят, стават все по-кратки. Или в Община Варна има шизофрения, или Кирил Йорданов се е разчеквал като стоножка, угаждайки на всички", коментира Костадин Костадинов.

Минута преди да бъде гласувана смяната му, в обръщения към местните парламентаристи доц. Бозов посочи, че ще си отиде с вдигната глава, тъй като се е справил с поетите ангажименти. "Обещах да не се кандидатирам на кметските избори, но с вашите действия ме карате в тази посока", каза той пред съветниците. Бозов помоли изказването му да не се тълкува като предизборно и изказа недоумение защо се иска смяната му точно преди изборите. Той обясни, че се бори за стабилност в града, която вече е постигнато, но се правят опити да се върне старото положение.

"Ние сме християни, замислете се и за това. Не гледайте само властта и келепира", призова доц. Бозов от трибуната.

Димитър Николов бе лаконичен в коментарите си, след като беше гласувано назначаването му за временно изпълняващ длъжността кмет. Той обясни, че според него трябва да има кадрови промени в администрацията, но каза, че те ще се обсъждат от утре нататък.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 263
30.09.2013 »
20.09.2013 »
31.07.2013 »
31.07.2013 »
30.07.2013 »
29.07.2013 »
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-ima-nov-vremenen-kmet-do-provezhdaneto-na-chastichnite-izbori-429977
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.