Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Млади варненски математици с награди от конкурс в Русия
Автор: Екип Varna24.bg 10:50 / 07.05.2013Коментари ()623
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С девет награди се завърна от Москва българският отбор от млади математици, участвали в Седмия международен конкурс "Математика и проектиране".

Международният форум се организира от Академията за социално управление с поддръжката на Министерството на образованието на Московска област. В него със свои проекти участват ученици в последните класове от Русия, Казахстан, Беларус и България. За представителите на първите две държави добро класиране на конкурса е вход за висше училище, за останалите призовете са предметни награди, съобщава Дарик.

15 ученици и един учител от София, Пирдоп, Разград, Русе, Варна и Пловдив представяха България в международната надпревара. Три първи, четири втори и две трети награди е равносметката.

Първите места са за: Джансуа Али от СОУ "П.Р.Славейков"-Кърджали в направление "Геометрични миниатюри"; Николай Велков и Николай Миков от СОУ "Саво Савов"-Пирдоп в направление "Математиката като наука" и Момчил Пейчев от МГ "Д-р Петър Берон"-Варна в раздел "Математически модели на реални процеси". Момчил е в 11 клас. Първенец е в направление "Изследване и оптимизиране на пътния трафик".

Втори места спечелиха: Георги Панев от ЧПГ "Леонардо да Винчи"-Добрич, Христо Стайков от МГ "Д-р Петър Берон"-Варна, Здравко Здравков и Теодор Спасов от ПМГ "Акад. Н.Обрешков", Боян Бонев от ОМГ "Акад. Кирил Попов"-Пловдив. Христо Стойков е в 9 клас. Отличен е в направление "Математиката в изкуството - формообразуване". Научният му ръководител е Елеонора Павлова.

Трети позиции извоюваха: Гюлбеяз Ахмед и Маринела Петкола от СОУ "П. Р. Славейков"-Кърджали; Радина Гергьовска, Михаил Мухлов и Яна Гуляшка от 73-то СОУ "Владислав Граматик"-София.

Инициатори за създаването на Международния конкурс "Математика и програмиране" са проф. дпн Сава Гроздев от Института по математика и информатика към БАН и проф. Татяна Сергеева от Академията за социално управление. Председател на научното жури на конкурса е проф. дмн Николай Христович Розов, декан на Факултета по педагогическо образование при МГУ "Ломоносов".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladi-varnenski-matematici-s-nagradi-ot-konkurs-v-Rusiya-431029
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.