Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Оставиха в ареста мъж, крал от автомобил
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 07.05.2013Коментари ()695
©
Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 33-годишен мъж, обвиняем за извършена кражба от автомобил.

Спрямо 33-годишния П.Д. е предявено обвинение, че в следобедните часове на 2 май т.год., чрез счупване на задно стъкло на паркиран лек автомобил на територията на V Районно управление на МВР, е отнел преносим компютър, чанта с лични документи и др. вещи. Впоследствие обвиняемият е бил задържан, като с протокол за доброволно предаване част от инкриминираните вещи са били установени и предадени на разследващите.

33-годишният П.Д. има предходна съдимост, а настоящата кражба се явява извършена в условията на опасен рецидив. Защитата на обвиняемия поиска налагане на по-леката мярка "домашен арест" като представи медицинско удостоверение, че 33-годишния мъж страда от синдром на зависимост към хероин и е включен в програма за лечение към специализирано медицинско заведение. Съдът счете, че към момента на обвиняемия не е назначавана експертиза, която да изследва дали зависимостта към наркотични вещества може да му попречи да пребивава в ареста.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства, категорично може да се обоснове предположение за авторство на деянието. Налице е и реална опасност, ако П.Д. остане на свобода - да извърши друго престъпление или да се укрие.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ostaviha-v-aresta-muzh-kral-ot-avtomobil-431116
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.