Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Младеж ще лежи в затвора за кражба от офис във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 13.05.2013Коментари ()832
©
Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи Районен съд - Варна на 25-годишен младеж, обвиняем за извършена кражба от офис през празничните дни в началото на май т.г.

Спрямо 25-годишния Б.Д. е предявено обвинение, че в следобедните часове на 3 май т.год., чрез използване на техническо средство е проникнал през прозорец на офис помещение в района на зеленчуковата борса във Варна, като е отнел преносим компютър.

25-годишният Б.Д. е многократно осъждан за посегателства срещу собствеността, а настоящата кражба се явява извършена в условията на опасен рецидив. Предвидената в закона санкция за подобно деяние е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години.

Съдът намира, че от събраните към момента по делото доказателства - разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествието, назначената експертиза и др., категорично може да се обоснове предположение за авторство на деянието. Налице е и реална опасност, ако Б.Д. остане на свобода - да извърши друго престъпление или да се укрие, с цел избягване на наказателната репресия.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок. В случай на жалба, делото бе насрочено пред ВОС за 22 май т.год. от 13 ч.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mladezh-shte-lezhi-v-zatvora-za-krazhba-ot-ofis-vuv-Varna-432197
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.