Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Специалисти: Поляци и унгарци ще залеят морските курорти край Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:41 / 21.05.2013Коментари ()784
© Impact Press Group
Туристи от Полша и Унгария ще залеят морските курорти край Варна това лято, твърдят специалисти от бранша. Според тях интересът на летовниците от двете бивши държави от Източния блок се е повишил значително през последните две години.

Според прогнозите на специалистите от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци той ще продължава да расте, твърди председателят на браншовата организация Георги Щерев. Все още обаче няма много предварителни резервации, но това било характерно за поляците и унгарците. Ръст от 3-4% на броя на летовниците очакват през активния туристически сезон на Златните, където повечето хотели вече са отворили. Увеличението обаче зависи най-вече от дела на руските туристи.

Традиционно се запазва интересът към почивка по варненския бряг и от страна на немските и румънските гости. Очаква се курортите край Варна това лято да са сред предпочитаните дестинации и за скандинавци и араби. Тежестта ще падне върху ваканционния туризъм, като комбинацията море, отдих и възстановителни процедури е особено желана от чужденците. Предимство на Северното Черноморие е в отдалечеността му от т.нар. алкохолен туризъм, характерен за Слънчев бряг, където летуват предимно младежи.

Източник: в. "Монитор"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Specialisti-Polyaci-i-ungarci-shte-zaleyat-morskite-kurorti-krai-Varna-433728
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.