Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българка става ръководител на делегацията на ЕС в Либия
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 22.05.2013Коментари ()629
©
Наталия Апостолова става ръководител на делегацията на ЕС в Либия. Назначаването й е от върховния председател на ЕС външната политика и сигурността Катрин Аштън, съобщава Съвета на ЕС.

Досега Апостолова бе зам.-ръководител на мисията на ЕС в Египет, а по-рано е работила в Генерална дирекция "Разширяване" на ЕК и в Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел.

"Талантът и познанията на Апостолова са ценни качества за Европейската служба за външно действие. Нетърпелива съм да работя с нея в подкрепа на стабилността и прехода към демокрация в Либия", се казва в изявлението на Аштън.

От Съвета уточняват, че за да приключи процедурата по назначаването на Апостолова е необходимо одобрение от либийската държава и изпълнението на множество административни формалности.

Присъствието на ЕС в Либия бе значително разширено от началото на гражданските бунтове в държавата през февруари 2011 г. През май същата година в Бенгази бе открито представителство на ЕС, а през август бе отворен и офисът в Триполи. През ноември 2011 г. представителството в либийската столица получи статут на Делегация на ЕС.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarka-stava-rukovoditel-na-delegaciyata-na-ES-v-Libiya-433779
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.