Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Във Варна започва "Фестивал на виното и храната"
Автор: Екип Varna24.bg 10:00 / 28.05.2013Коментари ()918
© Varna24.bg
За първи път във Варна от 28 до 30 май 2013 г. ще се проведе националното изложение "Фестивал на виното и храната". Идеята на организаторите на събитието е то да продължи традициите на регионалното Лозаро-винарско изложение "Дегустация на най-добрите вина" (резиденция "Евксиноград"), както и да възобнови известната през 30-те години на миналия век Лозаро-винарска изложба, провеждана във Варна.

На изложението във Варна изби от цялата страна ще покажат, както новите си реколти, така и бутикови стари вина. Ще се организират срещи между винари, лозари, търговци, туроператори, хотелиери, ресторантьори и ценители на виното. Сред изненадите на фестивала e съпътстващата ретроспективна изложба "Лозарство и винарство през вековете", която ще бъде представена за първи път у нас.

В рамките на изложението в зона "Ресторантът" шеф готвач Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциацията на професионалните готвачи ще предлага гурме меню за посетителите. Българската асоциация на барманите ще участва във фестивала с атрактивни демонстрации.

Организатори на събитието са: Черноморска регионална лозаро-винарска камара, Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите, Българска асоциация на професионалните готвачи, Българска асоциация на барманите, Варненска туристическа камара, Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Варненска асоциация на туристическите агенции и Сдружение култура и туризъм на българския Североизток.

Първият "Фестивал на виното и храната" - Варна 2013 има за цел не само да привлече още повече гости и туристи в морската столица, но и да обедини интересите на професионалистите и ценителите на виното и храната, да срещне познанието и практиката чрез обмяна на опит, демонстрации и "вкусни" идеи. Посланието на изложението е "Ценете българското".

"Фестивал на виното и храната" се провежда в началото на туристическия сезон в Двореца на културата и спорта - Варна на 28.05. (11 - 16 ч.); 29.05. (11 - 19 ч.); 30.05. (11 - 19 ч.).



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-zapochva-Festival-na-vinoto-i-hranata-434727
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.