Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Президентът: Правителството ще получи най-искрена оценка за работата си от гражданите
Автор: Екип Varna24.bg 10:24 / 28.05.2013Коментари ()1373
© Bulfoto
Правителството ще получи най-тежката и най-искрена оценка за работата си от гражданите. Това каза президентът Росен Плевнелиев след като подписа указ, с който предлага Народното събрание да гласува проектокабинета на Пламен Орешарски.

"В правомощията на Народното събрание е да избере министър-председател и да избере структурата и състава на Министерския съвет. Конституцията не ми възлага в процедурата по съставяне на правителство да правя оценка на предложения състав и структура на Министерския съвет. Парламентът с решенията и дебатите си ще даде тази оценка. Оставам категоричен в мнението си, че България има нужда възможно най-скоро от избрано от Народното събрание правителство, което от първия ден да започне работа по нетърпящите отлагане задачи", отбеляза държавният глава.

"Правителството ще получи оценка, това ще бъде най-тежката, най-искрената и най-важна за своята работа и от гражданите - за това какви решения то ще предложи, какви ангажименти ще поеме и в сектор енергетика, и в социалната сфера и в политиките по доходите, заетост и създаване на добри предпоставки за решаване на проблемите на нацията, включително и демографския проблем, проблемът със справедливостта, проблемът, че гражданите не вярват достатъчно много на своите политици. Поставям и себе си в тази категория. Знам, че на нито един от политиците днес в България не му е лесно да работи при сравнително ниска степен на доверие и затова уважавам още повече решението на г-н Орешарски да поеме в един не лек за нацията момент отговорност като министър-председател", заяви Плевнелиев.

"Важни са решенията за подобряване на бизнес средата, за икономическия растеж, за подкрепата на малкия и средния бизнес. Преди всичко - предвидимостта и институционалната култура; институции, които да бъдат компетентни, които да налагат правила и които да гарантират спазването им и предвидимост в работата на администрацията, както и предвидимост на бизнес средата, като предпоставка да се развържат нови инвестиции в България", каза още президентът.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 328
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Prezidentut-Pravitelstvoto-shte-poluchi-nai-iskrena-ocenka-za-rabotata-si-ot-grazhdanite-434734
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.