Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В България отвори врати първият благотворителен магазин
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 02.06.2013Коментари ()1315
Първият благотворителен магазин в България отвори врати във Велико Търново. Идеята е на англичаните Памела Смит и Кристин Фокс, които живеят в старата столица от години, но преди това работили в подобен магазин в Англия. Така двете доброволки поемат инициативата и откриват обекта. Това, което отличава този магазин от другите, е, че в него се продават само дарения и работят само доброволци. Със спечелените пари англичаните купуват необходими неща за децата от социалните домове.

За пръв път във Велико Търново може да пазарувате в магазин за дарения. Там ще намерите различни дрехи, играчки и дори нови електроуреди, които хората даряват за благотворителната инициатива.

"Радвам се, че има хора, които редовно идват и оставят ненужните си вещи. Приемаме само неща, които са почти нови, за да могат да се продадат.", обяснява Памела Смит - собственик на магазина.

Продавачката в магазина работи безплатно. Доброволците уверяват всички, че парите от продадената стока се харчат само за благотворителност.

"Много хубави дрешки идват от Англия и знаейки че даваш парите си за такава кауза, предпочитам да си ги взема от тук, отколкото от някакъв друг магазин втора употреба.", казва Мария Иванова - продавач в магазина.

С първите приходи от магазина, англичаните купуват мебели и компютри за няколко социални заведения.

"Трябва да купим и нов респиратор за неонатологичното отделение във великотърновската болница. Сега това ни е главната цел и събираме пари за него.", споделя Кристин Фокс - инициатор на идеята.

Доброволците казват, че скоро предстои да продадат на търг и стар мотор. Надяват се повече хора да се включат в кампанията им, за да помагат по-често на децата от домовете.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/V-Bulgariya-otvori-vrati-purviyat-blagotvoritelen-magazin-435650
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.