Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пробация за 30-годишeн мъж за извършена измама
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 04.06.2013Коментари ()973
©
Районен съд - Варна наложи наказание пробация на 30-годишeн мъж за извършена от него измама. В процедура на съкратено съдебно следствие, 30-год. Р. Христов призна вината си в извършена при продължавано престъпление през месец декември 2008 г. измама по отношение на 8 пострадали лица. Христов следва в продължение на 6 месеца, при периодичност два пъти седмично, да се регистрира по настоящ адрес и за същия срок да провежда периодични срещи с пробационни служители.

Деянията са извършени за период от 10 дни - между 12 и 22 декември 2008 г. По това време подсъдимият изпаднал във финансови затруднения и решил по измамлив начин да се снабди с парични средства. Той пуснал обява в интернет, като се представял за кредитен инспектор на голяма столична компания и като такъв обещавал съдействие за отпускане на бърз кредит от дружеството на желаещи граждани. Единственото условие, което подсъдимият поставял за уреждане на кредита било заинтересованите да преведат по посочена в обявата банкова сметка сума от 50 лева. Самата сметка била разкрита специално за целта от Христов и той лично теглел постъпилите по нея суми от пострадалите. По този начин в посочения период подсъдимият успял да въведе в заблуждение 8 лица и причинил на всеки от тях имотна вреда от по 50 лева. Общият размер на нанесените от измамата щети е 400 лв.

30-годишният мъж е с чисто съдебно минало до момента. В негова тежест са направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-30-godishen-muzh-za-izvurshena-izmama-436029
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.