Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ВСУ ще си партнира с АЕЦ "Козлодуй"
Автор: Екип Varna24.bg 15:39 / 04.06.2013Коментари ()902
©
Бивши и настоящи студенти от
ВСУ "Черноризец Храбър":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Като връзка с голяма перспектива определи изпълнителният директор на "АЕЦ Козлодуй" Валентин Николов контактите си с ръководството и студентите на Варненския свободен университет. Полето на сътрудничество и на развитие е голяма, още повече предвид фактът, че Варненският свободен университет е сред най-напредналите в направление сигурност в страната, поясни Николов.

Това не е първата среща на представители на Варненския свободен университет с ръководството на "АЕЦ Козлодуй". Преподаватели и студенти от различни специалности са имали възможност да посетят и да проведат краткосрочни стажове на територията на електроцентралата.

Чудесната организация на работа, атмосферата и излъчването на високо интелигенти, образовани и високо мотивирани хора ни провокира да развием и да надградим нашето партньорство в посока на реализиране на реални съвместни проекти, свързани с подготовката на кадри в сферата на правното управление на процесите, организацията в областта на обществения ред и сигурността, обясни проф. д-р Петър Христов - декан на юридическия факултет на Варненския свободен университет.

"АЕЦ Козлодуй" си партнира с множество институции, сред които други атомни електроцентрали, Българската академия на науките, а днес вече открихме възможности за общи проекти и общи теми, по които можем да си сътрудничим с Варненския свободен университет, категорични бяха представителите на енергийното дружество.

В рамките на визитата си двамата експерти се срещнаха с президента на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова и ректора на университета проф. д.пс.н. Галя Герчева и коментираха със студенти и преподаватели теми свързани с бъдещето на ядрената енергетика и енергийната стратегия на България, екологичните аспекти на енергетиката в световен мащаб, енергийната ефективност и необходимостта от високо квалифицирани експертни кадри в сферата на енергетиката и сигурността.

Посещението на изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй" Валентин Николов и изпълнителния директор на "АЕЦ Козлодуй - нови мощности" Любен Маринов във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" е трета поредна среща на студентите с изявени експерти от практиката. В предишните си срещи студентите от Юридическия факултет на ВСУ имаха възможност да разговарят с председателя на Върховния касационен съд проф. д-р Лазар Груев и с бившия председател на Конституционния съд проф. д-р Евгени Танчев. Всички тези усилия са в посока да разкрием възможностите за успешно кариерно развитие на всеки от нашите студенти, обобщи направеното деканът на Юридическия факултет на ВСУ проф. д-р Петър Христов.



https://www.varna24.bg/novini/varna/VSU-shte-si-partnira-s-AEC-Kozlodui-436050
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.