Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
САЩ искат екстрадицията на варненец, обвинен в банкова измама
Автор: Екип Varna24.bg 16:30 / 11.06.2013Коментари ()1357
Варненският апелативен съд потвърди временното задържане под стража за срок от 60 дни на Ваньо Минков, разследван в САЩ за банкова измама и източване на ДДС. Миналата седмица Варненският окръжен съд определи тази процесуална мярка за принуда, поискана от прокуратурата на САЩ - област Ню Джърси. Въз основа на Заповед за арест, издадена от Федерален съд на САЩ, компетентните власти са поискали временното задържане на варненеца, както и извършването на редица процесуално следствени действия. Срещу Ваньо Минков е повдигнато обвинение от прокурор на щата Ню Джърси за това, че от лятото на 2011 г. до април тази година е набавил от различни източници данни от кредитни и дебитни карти и ги продал по интернет. Властите в Америка обвиняват българина и затова, че от есента на м.г. до пролетта на 2013-а участвал в схема за кражба на лични данни на американски граждани и банкова информация с цел данъчни измами.

За да потвърди временното задържане на Минков, днес Варненският апелативен съд се съобрази с всички изисквания на Договора за екстрадиция между България и САЩ (ратифициран от нашата страна през 2009 г.) и със ЗЕЕЗА. Престъпленията, за които българинът е обвинен не са политически и се наказват както в България, така и в САЩ, където законът предвижда до 30 г. лишаване от свобода. В следващите 60 дни американските власти ще подготвят и представят официално искане за екстрадицията на Минков, за да бъде довършено наказателното производство спрямо него. Дотогава той ще остане в ареста.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди временната мярка за неотклонение - "задържане под стража" за срок от 60 дни спрямо Ваньо Минков, разследван в САЩ за банкова измама и източване на ДДС не подлежи на обжалване.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/SASht-iskat-ekstradiciyata-na-varnenec-obvinen-v-bankova-izmama-437242
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.