Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проект "Новият полицейски лидер" беше представен във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 18:05 / 11.06.2013Коментари ()1106
На 10.06.2013 г. в актовата зала на ОДМВР - Варна се проведе информационна среща за представяне на проект "Новият полицейски лидер", реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Бенефициент по проекта е Институт по психология - МВР. Срокът на изпълнението му е двугодишен и има за цел актуализиране и усъвършенстване на познанията, стиловете и практиките на лидерство на средния ръководен състав.

Служители на Института по психология - МВР представиха на ръководния състав на ОДМВР - Варна целите, очакваните резултати и планираните дейности. Проектът е сред приоритетите на Института по психология за 2013 и 2014 г. и е оценен като стратегически от Ръководството на Министерството на вътрешните работи.

В него са заложени основите за подобряване на вътрешната комуникация и екипното взаимодействие в структурите на МВР и промяна на организационната култура чрез въвеждане на модерно лидерство и ефективни мениджърски практики.

Мащабността на проектните дейности и на провежданите обучения ще позволи почти едновременното въвеждане на нови управленски модели, което ще даде началото на промяната на съществуващите стереотипи и ще спомогне за повишаване на управленско - административния капацитет в МВР.

В хода на неговото изпълнение ще бъдат:

- проведени изследвания, целящи анализ и ревизия на концепцията и практиките по набиране и кариерно развитие на персонала;

- разработени и проведени тематични обучителни модули за разширяване на знанията и изграждането на практически умения у ръководителите в три основни теми: "Подбор и кариерно развитие", "Лидерски стил и мотивация" и "Психологически аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи".

Обучаемите ще получат системни знания и умения в полза на практиката за: управление на екипи; мотивиране на служителите и специализирани познания от психологията за нуждите на разследването и кризисния мениджмънт. Интерактивният формат на обучение ще гарантира бързото и трайно усвояване на знанията и тяхната приложимост.

Проектът залага в себе си идеята, че промяната в полицията, а и в самата система, е възможна само тогава, когато се променят хората, от които пряко зависи това - от полицая на пътя до ръководителите на структурното звено.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Proekt-Noviyat-policeiski-lider-beshe-predstaven-vuv-Varna-437263
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.