Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Румен Петков: Груба грешка е, че кандидатурата на Пеевски не е била съгласувана с партньорските служби
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 16.06.2013Коментари ()1211
© Varna24.bg
Груба грешка е, че кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС не е била съгласувана с партньорските служби. Това каза Румен Петков от БСП и бивш вътрешен министър. Публичните изявления на френския и британския посланик са повече от ясни в тази посока. 

"Аз съм участвал в такъв тип консултации и разговори. По никой начин никой не се опитва да се намесва във вътрешните ни работи, но това е изключително чувствителна материя и за партньорите е от първостепенна важност с кого ще работят. Реакцията на двамата посланици дойде след декларациите на г-н Станишев и на други господа, че е имало съгласуване и че Делян Пеевски е получил категоричната подкрепа. Не разбирам защо се прави всичко това. То е и за сметка на самия Пеевски. То е за сметка освен на социалистическата партия, и на България", каза Румен Петков. 

Според него първото нещо, което трябва да се направи, е Народното събрание и специализираните комисии в Народното събрание да направят един сериозен дебат от няколко кандидатури. На кандидатите трябва да им бъде дадена възможност и пред специализираните комисии, и в пленарна зала, ако се прецени това да стане и на закрито заседание, но да развият своите платформи, да очертаят акцентите в своята работа, да очертаят технологията на взаимодействието с партньорските служби от гледна точка на новите законови функции, които са възложени на агенцията. Това е изключително важно. 

"Един такъв дебат би успокоил и обществото, и службата - Агенцията за национална сигурност на първо място, но ще вдъхне и у партньорските служби самочувствието, че наистина имат в лицето на Република България един партньор, който подхожда максимално отговорно към взимането на такива ключови решения", каза още Румен Петков.


Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 382
28.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
14.06.2014 »
13.06.2014 »
предишна страница [ 1/64 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Rumen-Petkov-Gruba-greshka-e-che-kandidaturata-na-Peevski-ne-e-bila-suglasuvana-s-partnyorskite-sluzhbi-438140
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.